مگر در آغاز بعثت، رسول گرامی اسلام، ولایت امیر المومنین را ابلاغ نکرد؟
مگر بار ها و بار ها بر منبر مدینه، ولفایت امام علی علیه السلام و یازده نفر از فرزندان پاکش را به گوش مردم نرساند؟
مگر نام علی و امامان پس از آن بزرگوار، در کتاب های تورات و انجیل نیامد؟
مگر در آستانه ی نبرد خیبر، و در احد، و در آغاز مانور تبوک، ده ها حدیث و روایت از رسول خدا صلی الله علیه و آله در سراسر بلاد اسلامی پخش نگردید؟
که علی علیه السلام را به عنوان ولی و وصی پس از خود معرفی فرمود؟
و حدیث منزلت «اَنتَ مِنّی بمنزَلَةِ هارُونَ مِن مُوسی» پس از خود معرفی نمود؟
اگر پیش از حماسه غدیر رسول خدا صلی الله علیه و آله ولایت امام علی علیه السلام را در ده ها سخنرانی، و صد ها حدیث و روایت مطرح فرمود، پس ابلاغ « ولایت» قبل از غدیر خم تحقق یافته بود.
باید دید در غدیر خم کدام حقیقت آشکارا مطرح شد؟
و چه وظیفه مهمی را رسول خدا ص سامان داد؟
اگر تنها ابلاغ ولایت بود که آن همه از ماجراهای تلخ سیاسی را دامن نمی زدند. زیرا در مدینه بار ها ولایت حضرت امیرالمومنین ع را شنیدند و اعتراض نکردند، و به آینده ی بدون پیامبر ص چشم دوخته بودند.
در غدیر چه گذشت که عاشقان ولایت خشنود و منتظران فرصت، نا امید شدند؟ و همه ی آرزوهای شیطانی خود را بر باد رفته دیدند، که شمشیر کشیدند و در تاریکی شب راه را بر پیامبر ص بستند؟ و تنها خدا نخواست تا توطئه ی شوم آن ها شکل گیرد.
درست است که ظاهر آیه ی « بَلِّغ ما اُنزِلَ علیک» ابلاغ ولایت را می رساند، اما باید دید که «ما اُنزل» چیست؟
و در یک کلمه، از کانال های تبلیغاتی و رسانه های خبری و اطلاعاتی نظام جمهوری اسلامی انتظار می رود که با ژرف نگری شایسته ای به حماسه غدیر بنگرند که روز غدیر روز « تحقق ولایت دوازده امام از حضرت امیر المومنین ع تا حضرت مهدی ع» است.
که با آبلاغ ظاهری آغاز شد و با بیعت رسول خدا ص رنگ جاودانه گرفت، و با بیعت 120 هزار حاجی از سراسر بلاد اسامی، پشتوانه مردمی و اجرایی یافت و با ثبت این حقیقت در تاریخ، و سرودن اشعار های غدیریّیه که در حضور رسول خدا ص آغاز شد و شهادت هزلرلن شاهد صادق از مهاجر و انصار، منافقان منتظر فرصت را تاب تحمل نماند، که تهاجم کردند و در همیشه ی تاریخ رسوا ماندند و ماسک از چهره ی زشتشان دریده شد.
این نوشتار برای این هدف به انجام رسید کهدر کشور اسلامی ما، در همه جا و در هر نوشته و گفته ای با ژرف نگری شایسته ای گفته شود:
روز غدیر، روز بیعت عمومی مردم با حضرت علی علیه السلام است.
روز غدیر روز تثبیت ولایت و تحقق امامت دوازده امام، از حضرت امیر المومنین تا حضرت مهدی عج است.
منبع: محمد، دشتی، جایگاه غدیر، قم: موسسه ی تحقیقاتی امیر المومنین، ص 17.