شهید بانو نرژا
نام پدر: محبعلی متولد: 1322- لنگرود
تاریخ شهادت: 21/11/1357 محل شهادت: تهران
نحوه شهادت: در نهضت اسلامی شغل: کمک بهیاری
شهید بانو نرژا در سال 1322 در شهرستان لنگرود متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه داد؛ سپس شغل کمک بهیاری را انتخاب کرد و در بیمارستان شهدای تجریش مشغول به کار شد. پس از ازدواج، صاحب سه فرزند (دو دختر و یک پسر) شد.
در روز 21 بهمن 1357 که اوج انقلاب بود و هرلحظه بر تعداد شهدا و مجروحین افزوده می شد، این شهید بزرگوار به همراه عده ای از پزشکان و پرستاران با تعدادی از مجروحین را از خیابان دماوند به بیمارستان تجریش انتقال دادند و در مرحله دوم در همین خیابان، آمبولانس آنها مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در پی آن، پیوند با حضرت دوست را برگزید. این شهید عزیز که در حال کمک به مجروحان حادثه نیروی هوایی به شهادت رسید، در هنگام شهادت با داشتن دو فرزند، سرپرستی دو برادر و یک خواهر یتیم خود را نیز برعهده داشت.
آیا آنان که این گونه عاشقانه در راه خدا به خدمت خلق می پردازند، نمی بایست از سوی دوست گلچین شوند و به وصال معبود نایل شوند. بی تردید شهادت جامه ای است که بر قامت این سرو قامتان ببریده اند.
نثار روح بزرگش صلوات تقدیم نمایید.
منبع: جمعی از نویسندگان، آیینه و شقایق (یادنامه شهدای زن استان تهران (جلد دوم)، تهران، انتشارات منطقه مقاومت بسیج استان تهران،
شهید که میاد بوی گل نرگسو با خودش میاره
یاد گمشده بقیع را تو دل ها زنده می کنه
یاد اون مسافری که بالاخره میاد
فقط باید مادرانه به انتظارش نشست و باورش کرد
سردار شهید مجتبی قطبی
دانشجوی رشته مهندسی
تاریخ تولد: 15/06/1340 / نام پدر: عبدالرحمان
تاریخ شهادت: 19/06/1364 / محل تولد: فارس
طول مدت حیات: 24 سال / محل شهادت: حاج عمران
مجتبی در روز پانزدهم شهریور ماه سال 1340 در شیراز در جوار بارگاه ملکوتی احمد بن موسی (ع) پا به عرصه گیتی نهاد. پدرش عبدالرحمان سر از پا نمی شناخت. به جان کوشید تا فرزندش طبق موازین اسلامی پرورش یابد. روح و جان مجتبی از آغازین روزهای حیات با کلام وحی سیراب شد و در ششمین پاییز زندگی به مدرسه رفت تا آموختن را تجربه کند. قطبی تا اخذ مدرک دیپلم به تحصیل پرداخت. در آخرین سال های تحصیل به موج خروشان انقلابیون پیوست و در سایه رهبری پیر فرزانه انقلاب فریاد مرگ بر شاه سر داد. بعد از پیروزی این نهضت پر شور مردمی با نوشتن مقالات مختلف در آگاه نمودن نسل جوان نسبت به مکاتب فکری و سیاسی نقش مهمی را ایفا نمود. مقاله های ” شناخت امپریالیسم ” و ” در جواب به قطب زاده ” نسبت به هر دو در سال های 1358 و 1359 توسط او به رشته تحریر درآمد. سپس در جرگه نام
آوران لشگر 19 فجر به جبهه رفت و سبزپوش دشت شقایق سپاه پاسداران شد. وی با عنوان مسئول طرح و عملیات در عملیات های بسیاری حماسه آفرید و در عملیات خیبر از ناحیه دست به سختی مجروح شد. فرمانده گردان و سردار رشید اسلام سرانجام در 19 شهریور ماه سال 1364 در حاج عمران به لقای حق نایل شد و در سن 24 سالگی به دیدار دوست شتافت.
گاهنامه حج عاشورایی، ص21
٭٭ نکته : شهید شوشتری : دیروز از هر چه بود گذشتیم .امروز ازچه بودیم ؟ آنجا پشت خاکریز بودیم ٬ امروز در پناه میز٬ دیروز دنبال گمنامی بودیم ٬ امروز مواظبیم ناممان گم نشود . جبهه بوی ایمان می داد و اینجا ایمانمان بو می دهد!!
شادی روح امام وشهدا صلوات