تاثیر دینداری در کاهش انحرافات
تأثیر دین مداری بر کاهش انحرافات خصوصاٌ فعالیت هرزه نگاری قابل انکار نیست. در سالهای اخیر دین به عنوان یکی از عمده ترین متغیرهای موثر بر رفتار و حالات روانی افراد مورد توجه بسیاری از متخصصین علوم رفتاری قرار گرفتهاست تا جایی که برخی دین را عامل اساسی در بهداشت فردی و اجتماعی معرفی کردهاند. دین به شکل های مختلف در هر فرهنگی وجود دارد و معمولاً نقش اصلی و محوری را در زندگی افراد بازی میکند.
دین سنگ بنای سامان اجتماعی است و منبعی برای ارزشهای اجتماعی است و بر گزینشهای فردی و بسیاری از زمینه های زندگی روزمره تأثیر میگذارد. دین ارزشها را میآفریند و هنجارها را شکل می دهد، به ارزشهای ثابت اخلاقی قداست میبخشد، زندگی انسان از آن معنی میگیرد و راهنمای مؤثری برای هدایت و سعادت انسان در دنیا و آخرت است. دین کارکردهای مختلفی را برای جامعه و فرد به انجام می رساند. دین برای جامعه معنایی از اجتماع و اجماع را به وجود میآورد و آن را تحکیم می بخشد. رفتارهای ضد اجتماعی را منع نموده و راههایی را برای انسجام دوباره متخلفین پیشنهاد میکند.
به عقیده دورکیم دین عامل همبستگی و ثبات اجتماعی و پایداری جامعه و مظهر قدرت جامعه است و نقش مثبت دین در حل و فصل مشکلات اجتماعی، در ایجاد یگانگی و در معنویتی که در جامعه به وجود می آید، نیز سخت اهمیّت دارد. رابرتسون اسمیت یکی از روانشناسان کارکردگرا معتقد است دین دو کارکرد عمده دارد: تنظیم کننده و برانگیزاننده. تنظیم کننده رفتار فردی برای خیر همگان و برانگیزاننده احساس مشترک جهت وحدت اجتماعی که از طریق مناسک مذهبی انجام میشود. یکی از عمده ترین تاکیدات دین، پایبندی به اخلاق میباشد و از آنجایی که هرزه نگاری اینترنتی امری غیر اخلاقی محسوب میشود، به نظر می رسد، افرادی که دیندار تر هستند، خود را ملزم به رفتار در چارچوب دستورات دین می دانند و به همین خاطر رغبت کمتری به فعالیت در هرزه نگاری اینترنتی دارند.
منبع: http://ido.ir/pages/?id=130596