معرفی چند کتاب مفید برای زندگی طلبگی
سیمای آرمانی طلبه
محمد عالم زاده نوری
بوستان کتاب
چاپ پنجم :1390
امروز ،بسیار مشاهده می شود که طلاب جوان حوزه های علمیه ،تلاش می کنند مسیر طلبگی شان را با افق های ومطالبات رهبرخود هماهنگ سازند ؛لذا همواره پیگیر مباحث ایشان در مورد حوزه و روحانیت می باشند . تا کنون چند کتاب در زمینه نگاه ایشان به حوزه تدوین و منتشر شده است اما غالب این کتابها ،مجموعه سخنان ایشان با اقشار و طبقات مختلف حوزویان را در بر می گیرد . ویژگی کتاب «سیمای آرمانی طلبه »این است که آنچه در مورد سازمان روحانیت و تشکیلات حوزه و متصدیان امر می باشد را مورد توجه قرار نداده و تلاش کرده شواهدی از سخنان رهبر را گزینش کند که طلبه را در خود شناسی و خود سازی صنفی یاری می کنند . این کتاب درپنج فصل به بایسته های اخلاقی و معنوی ؛علمی و اجتماعی طلاب می پردازد . فصل آخر این کتاب نیز به ترسیم سیمای آرمانی مبلغان ،محققان و ائمه جماعات از منظر رهبری می پردازد .
کوله پشتی طلبگی
قنبرعلی تیموری
کانون اندیشه جوان
چاپ اول :1389
«شنیده ایم آسمانی ترین پروازها از حوزه های علمیه آغاز شده است و خنک ترین نسیم در صبحگاهان خود سازی وزیده است و همین بهانه کافی است تا دل به دریا بزنیم و بال به آسمان بگشاییم . خوش سفر باشی مسافر آسمان !
کمی درنگ تا از بیم ها و امیدهای پرواز برایت بگویم . یادت باشد گاهی رعدهای هوس ،دل را می لرزاند و قبله های ساختگی ،مسیر را عوض می کند . باید زیر نور توکل بود و در پناه امید حرکت کرد که هوا بس طوفانی است و افق ،دور دست .»
نویسنده ی «کوله پشتی طلبگی » با این عبارات ،باب هم سخنی با مخاطب خود را باز می کند و با زبانی صمیمی ،به گفتگو با طلاب جوان می پردازد و با آنها از بایسته های مسیر پرفراز و نشیب طلبگی می گوید .آقای تیموری ،نویسنده خوش ذوق این کتاب ، نزدیک به هشتاد نکته را در قالب یاد داشتهایی کوتاه عرضه کرده و فراوان از سیره ی علما و اشعار حکما ،شواهدی بر سخن خود آورده که کتاب را بسیار خواندنی تر کرده است .