چرا این کتاب ها؟
اگر به مجموعه کتاب هایی که در زمینه زندگی شهدانوشته شده توجه کنیم ،تقریباً به آمار قابل توجهی در خصوص تعداد آثار منتشر شده پی خواهیم برد که بسته به شرایط و ویژگی های شخصیتی و زندگی شهید مربوطه دارای زیبایی ها و فراز وفرودهایی داستانی و ادبی است .
اما اگر به تاییدات مقام معظم رهبری در مورد کتاب های زندگی شهدا توجه کنیم نام چند کتاب خود نمایی می کند ؛کتاب هایی مثل دا ، خاک های نرم کوشک و اخیراً هم کتاب نورالدین پسر ایران …
حال نکته ای که مطرح می شود آن است که چرا فقط این چندین به چنین موفقیتی دست یافته اند یا بهتر بگوییم چرا این چندین شهید خاص مورد عنایت رهبری بوده اند. تامل در محتوا وادبیات این چند کتاب ما را به نقاط مشترکی می رساند:
1.سادگی و بی تکلفی قهرمانان داستان ها(شهداء) :شخصیت های این داستان ها آدم های واقعی هستند که در این جامعه و به دور از روشنفکری های رایج در کتاب های داستانی و رمان ها در گیر مسائل اعتقادی ،اقتصادی، فرزندان و دین هستند.آنها از دل جامعه واقعی اسلامی ایرانی بیرون آمده اند دست پرورده دانشگاههای غربی و شرقی نیستند با متدهای غربی بار نیامده اند.درد دین؛ دغدغه اسلام را دارند. روشنفکرهای امروزی نیستند .اهل ادعا نیستند و در عمل به حرف های خود جامه عمل می پوشانند.
3.سادگی و بی تکلفی نثر ها: به راستی نثرهای روان و عامه فهم ،جملات کوتاه و به دور از هرگونه پیچ و تاب های ادبی غامض چنان آهنگ زیبایی به این کتاب ها می بخشد که مخاطب را تا آخر قصه با خود می کشاند این امر بی ارتباط به وجود خود شهید؛ قهرمان داستان نیست ؛در واقع پیوستگی متن با خود شهید امر ملموسی است که در سرتاسر داستان دیده می شود.
4.داشتن رگه های از طنز: بیشتر داستان ها یی که در مورد شهدا بیان می شود به دلیل قابلیت های معنویی که دارد نویسندگان سعی می کنند به نحوی از لحظات صرفا شیرین و گاه طنز زندگی شهدا بگذرند ویا به آن رگه های روحانی بدهند اما این چند کتاب مذکور صادقانه به تمام ابعاد زندگی این شهدا می پردازند.
5.توجه و عنایات اهل بیت :این داستان ها و یا بهتر بگوییم این شخصیت ها مورد توجه و عنایات خاصه اهل بیت هستند این مساله درمورد کتاب های خاک های نرم کوشک بیشتر دیده می شود .
در مورد این کتاب ها جای صحبت های نگفته بسیاری است که تامل و تدقیق در این خصوص را به محققان آینده وا می گذاریم.
نجمه رضوی